Päivän ohjelma

10:10-

Hyvää Business Day -päivää!

Tapahtuman juontaja Jussi Heikelä

Jussi Heikelä on tunnettu viihteen ja median tekijä. Elokuva- ja tv- tuotannoista aloittanut Heikelä on toiminut tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, toimittajana ja juontajana. Hänellä on 15 vuoden kokemus yritystilaisuuksien, gaalojen ja paneelikeskusteluiden seremoniamestarina ja moderaattorina. Heikelä luotsasi suosittua aamushowtaan radiossa 11 vuoden ajan, ja ammentaa tästä kokemuksesta universaalisti toimivia ajatuksia puheyleisölleen.

10:15-

Suomella loistava menneisyys – entä tulevaisuus?

Pääekonomisti Mika Kuismanen, Suomen Yrittäjät 

Mika Kuismanen on ollut Suomen Yrittäjien pääekonomistina syyskuusta 2016 lähtien. Kuismasen vastuualueina ovat talouspolitiikka, verotus ja tutkimus. Mika Kuismanen on koulutukseltaan Ph.D. ja hän on väitellyt University College Londonissa.  Kuismanen on toiminut erikoistutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa, ekonomistina ja vanhempana ekonomistina Suomen Pankissa ja vuodet 2003 – 2007 vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa Frankfurtissa. Ennen Suomen Yrittäjiin tuloa Kuismanen toimi finanssineuvoksena ja yksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä vastuualueena makrotaloudellinen analyysi. 

11:15-

Uudistumisen ja kasvun resepti - Mitä voi oppia startupeilta?

Kasvuyrittäjä ja startup-aktivisti Nelli Lähteenmäki

Nelli Lähteenmäki, DI, on hyvinvointialan kasvuyrittäjä ja startupaktivisti. Hän on Fifth Corner Inc. -yhtiön toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. Fifth Corner Inc. kehittää huippusuosittua mobiilisovellusta, YOU-appia, jonka avulla käyttäjät voivat parantaa hyvinvointiaan pienten tekojen kautta.

YOU-app sovellus perustuu neurotieteisiin ja psykologiaan. YOU-app tukee käyttäjiään elämäntapamuutoksissa pienten, konkreettisten tekojen (micro-actions) sekä positiivsen yhteisön avulla. Sovelluksella on satoja tuhansia käyttäjiä yli sadassa massa ympäri maailmaa. YOU-tiimi tekee töitä erilaisten hyvinvointialan eksperttien, kuten Jamie Oliverin kanssa. Fifth Corner Inc. on ensimmäinen arvostetun Piilaaksossa sijaitsevan 500 Startups - kiihdyttämön läpi käynyt suomalaisyritys.

Nellin intohimona on positiivisen muutoksen edesauttaminen - skaalautuvasti ja teknologiaa hyödyntäen. Hän kiinnostui terveysteknologiasta päätyessään Piilaaksoon, teknologiamekkaan San Franciscon eteläpuoleisella rannikolla. Lähteenmäen ensimmäinen oma yritys lähti kehittämään ohjelmistoa, joka yhdistää genomitietoa ja terveysmittareilla tallennettuja tietoja niin, että käyttäjälle voitiin kokonaisvaltainen kuva hänen terveydestään sekä yksilöityjä suosituksia. Aika ei kuitenkaan ollut näin kunnianhimoiselle projektille vielä valmis. Tiimi kuitenkin oppi tärkeän oppitunnin - tärkeintä ei ollutkaan tarkimmat analyysit ja niiden tuottama tieto vaan se, miten saadaan ihminen innostumaan ja tekemään tiedolla jotain. Oli rakennettava silta tiedon ja toiminnan välille.

Hyvinvoinnin lisäksi Lähteenmäki on kiinnostunut myynnistä. Hän uskoo rohkeaan asenteeseen, hauskan ja rohkaisevan ilmapiirin luomiseen ja uuden rakentamiseen. Vuonna 2016 Lähteenmäki oli puhumassa SLUSHissa aiheesta, Fixing the Health System Fail With Value Driven Design - miten yritysten ja tuotteiden underlying arvot vaikuttaa heidän käyttäjiensä hyvinvointiin ja terveyteen.

12:30-

Leadership in time of changes

PÄIVÄN PÄÄPUHUJA:
Ruotsin entinen pääministeri, poliitikko Fredrik Reinfeldt 

Fredrik Reinfeldt toimi Ruotsin pääministerinä vuosina 2006-2014 ja Maltillisen kokoomuksen (ruots. Moderata samlingspartiet) johdossa vuosina 2003-2015. Hänen pääministerikaudellaan maassa tehtiin merkittäviä talousuudistuksia. Yksi Reinfeldtin hallituksen merkittävistä saavutuksista oli työpaikkojen määrän kasvu Ruotsissa kolmellasadalla tuhannella. Maan talouden vahva kasvu Reinfeldtin pääministerikaudella herätti huomiota myös maailmanlaajuisesti. Pääministerikautensa päätyttyä vuonna 2015 Reinfeldt julkaisi kirjansa Halvvägs (Puolivälissä), jossa hän käy läpi pitkää uraansa politiikassa. Tällä hetkellä Reinfeldt toimii Bank of America Merrill Lynchin neuvonantajana Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa sekä kiertää luennoimassa ympäri maailmaa.

13:45-

Z-sukupolven keskittymisen kahdeksan sekuntia – kilpailun haaste kiihtyy

Asiakaskokemusjohtaja Petra Mengelt, Euroloan Group PLC

Petra brings 15+  years of experience from lean management in aerospace and metals industry, and in the world of finance, in both the US and European markets. For over a decade, she has trained hundreds of people, from entry level employees all the way to board members to better understand about company culture and the challenge of the bigger picture.

Petra believes that creating an excellent business is not only a challenge but also a broader framework. She says that you first must understand the importance of core business, but that is not yet enough for Petra. The challenge is to bring the strategic goals into practice, to everyone’s table, to be part of everyone’s daily job. This translates into planning “a kick-ass program” that drives change across the organization.

Needless to say, Petra is an advocate of involving all organization layers to participate. To understand customer / employee / you name it, centricity is not only connecting the service to customers, but making everyone at the company to be responsible for the result.  “This is not my responsibility, I don’t know how..” is something Petra is not willing to listen to. Instead, she challenges you to ask: “Please, teach me how!”  

Petra is a desired key note speaker in the world of finance. She steers the money experience away from suits and ties, takes a passing lane into the autobahn and avoids using cruise control. People need to steer themselves. Listen and think, act, do not assume!

Petra holds a Master’s Degree in Organizational Management from Fielding University, CA, USA. 

14:45-

Takanoja tuntemattomaan

Paras tapa kapinoida on tehdä jotain. Tekemiseen ei tarvita pelkkiä karttoja vaan myös kompassi. Huomaat, että kaikki on mahdollista, myös asioiden tekeminen väärin päin.
Tällä matkalla oppaana ja inspiraation ammentajana on Linda Liukas, joka kertoo oman tarinansa siitä, miten asiat voi tehdä toisin.  

Linda Liukas on suomalainen lastenkirjailija, koodausaktivisti ja kansainvälinen puhuja. Lindan tavoitteena on edistää rohkeaa ja uteliasta asennetta teknologistuvaan maailmaan niin lapsille kuin aikuisille. Kevään 2017 Linda vietti TED-konferenssin residenssiohjelmassa New Yorkissa ensimmäisenä suomalaisena ohjelman historiassa ja Lindan CERN:issä pitämää TEDx puhetta teknologiasta on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa.

Lindan Hello Ruby kirjasarjan oikeudet on myyty 22 maahan ja joka sai lentävän lähdön Kickstarterissa keräten 380 000 dollaria ennakkotilauksia. Hello Rubyn uudenlainen tapa lähestyä teknologiakasvatusta on herättänyt ihastusta erityisesti Aasiassa. Keväällä 2017 Hello Rubyn opetusfilosofia voitti Kiinan suurimman muotoilipalkinnon, DIA Design Awardin jonka arvo on 130 000 euroa. Rubyn japaninkielinen painos oli viikon ajan maan myydyin lastenkirja. Linda on myös perustanut voittoa tavoittelemattoman Rails Girls -ohjelmointikoulutusverkoston, joka järjestää tytöille ja naisille ohjelmoinnin työpajoja yli 270 kaupungissa ympäri maailmaa. 

16:00-

After Work

Hetki rennomman verkostoitumisen parissa. Musiikista vastaavat Miikka Kallio ja Martta Magdalena Valkeus. Mukana menossa myös taikuri-jonglööri Janne Mustonen.

Saitko messukutsun?