Suurin päivänkakkara ja mielenkiintoisin löytö – nyt etsitään perennojen parhaita

Puutarha-alan perinteinen kevätkauden aloitustapahtuma käynnistää tänä vuonna parhaiden perennojen etsinnän. Pihapiiri-messujen avajaispäivänä alkava Suuri Perennakilpailu innostaa viherpeukaloita upeimpien perennojen esittelyyn. Haussa ovat halkaisijaltaan suurin päivänkakkara ja pisin ritarinkannus sekä perennapenkin paras löytö. Pihapiiri-messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 22.-24. huhtikuuta.

Suuren Perennakilpailun järjestää Vuoden Avoin Puutarha –tunnustuksella tänä vuonna palkittu Perennapuutarha Pöntinen Sysmästä. Puutarhuri Hannu Pöntisen mukaan kiinnostus perennaharrastukseen on nousussa, ja kilpailun myötä aktiivisille kotihortonomeille halutaan tarjota lisää innostusta sekä haastetta harrastukseen. ”Suomalaiset ovat kilpailuhenkistä kansaa, joten miksipä ei kisattaisi tässäkin lajissa”, naurahtaa Pöntinen. Koko kesän ajan käytävää kilpailua tuomaroi arvovaltainen ammattilaisraati; Suuren Perennakilpailun ideoija, hortonomi Marjaana Meuronen, alan ykkösguru Pentti Alanko, pitkän linjan puutarha-ammattilainen Matti Lahtinen sekä puutarhurit Hannu ja Liisa Pöntinen. Kilpailun tuotoksia esitellään sosiaalisessa mediassa matkan varrella, ja lahjakortein palkittavat voittajat julkistetaan elokuun puolessavälissä.

Pihapiiri-messuilla tarjotaan runsaasti aineksia niin kukoistavien perennapenkkien rakentamiseen kuin myös trendikkään parveke- ja hyötyviljelyn onnistumiseen sekä pihasuunnitteluun. Kolmen hallin tapahtuma esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita sekä ideoita koti- ja mökkipihalle, terassille tai parvekkeelle. Pihaelämään sopivana teemana mukana ovat myös kesäkeittiön herkut.

Pihapiiri Lahden Messukeskuksessa 22.-24.4.2016

Aukioloajat:
Perjantai 22.4. klo 10 ‐ 17
Lauantai 23.4. klo 10 ‐ 17
Sunnuntai 24.4. klo 10 ‐ 16

Pihapiiri-messujen kotisivut

Lisätiedot:

Lahden Messut Oy
Projektipäällikkö Jonna Järvelä, p. 040 824 1273, jonna.jarvela@lahdenmessut.fi
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Helminen, p. 0400 617 640, minna.helminen@lahdenmessut.fi

Perennapuutarha Pöntinen
Puutarhuri Hannu Pöntinen, p. 0400 353 325, perenna.pontinen@phnet.fi

Lahden Messujen lippukauppaan TÄSTÄ

Saitko messukutsun?