Vauhtia tuotekehitykseen 3D-tulostuksella

Nopeus, tehokkuus ja kustannussäästöt ovat 3D-tulostuksen tärkeimpiä etuja. Teollisessa 3D-työpajassa 12.-14. marraskuuta Muovi Plastics –messuilla esitellään tehokkaita tuotekehitysmenetelmiä, nopean prototypoinnin hyötyjä sekä 3D-tulostamista. Muovi Plastics 2014 –messujen ovet ovat avoinna muovialan ammattilaisten ja opiskelijoiden lisäksi kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kolmen messupäivän aikana kävijät voivat tutustua veloituksetta tuotekehitykseen ja tehokkaaseen 3D-tulostukseen kokeneiden ammattilaisten johdolla. Esillä on konkreettisia tuoteideoita, joiden matkaa voi seurata testattaviksi tuotteiksi asti.

Auton varaosa jopa 86% edullisemmin

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan tänä vuonna 3D-tulostimia toimitetaan maailmanlaajuisesti 100 000 kappaletta ja määrän ennustetaan tuplaantuvan vuosittain. Yksityiset asiakkaat ovat vielä pieni, mutta kasvava osa 3D-tulostusta tekevien yritysten asiakaskuntaa. Näin on esimerkiksi vuonna 2013 perustetussa Materflow Oy:ssä. Pienoismalliharrastajien lisäksi vanhemman Volvon omistajat ovat tuttu näky yrityksessä. Volvon takalasin pyyhkijän osa saattaa rikkoutua ajan kuluessa ja Materflowssa korvaavan osan teettäminen onnistuu noin 50 eurolla. Pyyhkijän moottorin uusiminen ja osan korvaaminen maksaisi merkkiliikkeessä yli 350 euroa. Yritysten salassa pidettävät tuotekehitysprojektit ovat Materflowllekin toistaiseksi yksityisiä suurempi asiakasryhmä. 3D-tulostuksen harrastekäyttö ja kotiprintterien menekki sekä tietoisuus alasta ovat kasvussa myös Suomessa.

3D-työpajassa osoitetaan nopean tuotekehityksen edut

Muovi Plastics -messuilla järjestettävä Suomen Muotoilusäätiön koordinoima 3D-työpaja pitää sisällään useita erilaisia toimintoja, joissa ratkotaan tuotekehitysprosessin alkupään haasteita. Opiskelijat mm. Aalto-yliopistosta toteuttavat käyttäjälähtöisiä tehtävänantoja kansainvälisen tuotekehityksen asiantuntijan professori Lauri Repokarin johdolla. Esillä on nopea ideointimalli ja ideoiden testaus sekä valmistus konkreettisiksi tuotteiksi asti 3D-tulostimilla. Muotoilutoimistot esittelevät 3D-tulostukseen liittyviä asiakastöitään sekä toimivat Suomen Muotoilusäätiön asiantuntijatiimeissä. Työpajoihin osallistuvien yritysten kanssa käydään läpi heidän omia tuotekehitysprosessejaan sekä sitä, miten 3D-tulostus voisi tehostaa toimintaa. Työpaja-alueella on esillä useita ammattilaiskäyttöön suunniteltuja skannereita ja 3D-printtereitä, jotka ovat käytössä koko tapahtuman ajan.

Tuottajasta tuotekehittäjäksi on Lahden Messut Oy:n hallinnoima ja Hämeen ELY-keskuksen ESR-rahoitteinen hanke. Teollinen 3D-työpaja järjestetään Muovi Plastics 2014 messuilla 12.-14. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa. Lahden Messut Oy järjestää Muovi Plastics 2014 -tapahtuman yhteistyössä Muoviteollisuus ry:n ja Muoviyhdistys ry:n kanssa.

Lisätietoja: 
Lahden Messut Oy
Pasi Rantanen
Asiakkuuspäällikkö
+358 400 820 639
pasi.rantanen@lahdenmessut.fi
Muovi-messujen kotisivut

Saitko messukutsun?