Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi

Hybridi vastaan kokonaisturvallisuus
Perjantaina 7. syyskuuta klo 9.15-10.15


Messujen avajaisaamuna järjestetään Lahden Messukeskuksen kokoustiloissa (E-hallin alakerrassa) keskustelutilaisuus viranomaisten varautumisesta ja toiminnasta laajassa, koko yhteiskuntaa koskettavassa häiriötilanteessa. Tärkeästä aiheesta saapuvat keskustelemaan suurlähettiläs Mikko Kinnunen Ulkoministeriöstä, elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm Maa-ja metsätalousministeriöstä, kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee Sosiaali- ja terveysministeriöstä, pääjohtaja Antti Hartikainen Tullista sekä valmiusjohtaja Janne Koivukoski Sisäministeriöstä.
Tilaisuuden juontavat Talouselämän toimittaja Matti Virtanen sekä Turvallisuuskomitean sihteeristön pääsihteeri Vesa Valtonen.

Ennakkoilmoittautuminen TÄSTÄ 

Lisätiedot tilaisuudesta

Järjestäjä: Turvallisuuskomitea   

Muutokset mahdollisia.

Panelistit:

Suurlähettiläs Mikko Kinnunen, Ulkoministeriö

Mikko Kinnunen on valtiotieteen kandidaatti (Helsingin yliopisto), hän on opiskellut turvallisuuspolitiikkaa Genevessä (Geneva Centre for Security Policy, GCSP) ja hänellä on kunniaprofessorin arvonimi (Kazakhstan Humanistic Legal Innovation University, Semipalatinsk). Sotilasarvoltaan Kinnunen on reservin vääpeli. Mikko Kinnunen on Suomen ensimmäinen hybridisuurlähettiläs eli hybridiuhkien torjuntaan keskittyvä suurlähettiläs. Kinnunen on toiminut Suomen suurlähettiläänä Kazakstanissa ja Kirgisiassa. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen suurlähetystöissä Moskovassa ja Washingtonissa sekä YK-edustustossa New Yorkissa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Kinnunen oli ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö.

Elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm, Maa- ja metsätalousministeriö

Dosentti Sebastian Hielm on koulutukseltaan eläinlääketieteen tohtori, erikoisalanaan elintarvikehygienia. Oltuaan Helsingin Yliopistossa tutkijana lähes kymmenen vuotta hän vaihtoi virkamiesuralle vuonna 2003. Ensimmäiset viisi vuotta sosiaali- ja terveysministeriössä ja vuodesta 2008 maa- ja metsätalousministeriössä. Vuosina 2014-16 hän työskenteli Roomassa WHO:n ja FAO:n yhteisessä elintarvikkeiden standardointisihteeristössä Codex Alimentariuksessa.

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, Sosiaali- ja terveysministeriö

Päivi Sillanaukee on koulutustaustaltaan LT, Terveydenhuollon erikoislääkäri, eMBA. Hänet nimitettiin kansliapäälliköksi sosiaali- ja terveysministeriöön vuonna 2012. Vuosina 2008 -2012 hän toimi sosiaali- ja terveysministeriön, sosiaali- ja terveyspalveluosaston osastopäällikkönä. Hän on toiminut aikaisemmin myös Tampereen sosiaali- ja terveysasioista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana ja vuosina 1990 -2004 useissa ei tehtävissä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.   Tampereen   kaupunginvaltuuston jäsenenä hän toimi vuosina 2001 -2004.

Valmiusjohtaja Janne Koivukoski, Sisäministeriö

Janne Koivukoski on koulutustaustaltaan filosofian maisteri, säteilyfyysikko, Helsingin yliopistosta. Hänellä on myös väestönsuojelupäällikön tutkinto Valtion väestönsuojelukoulusta. Lisäksi häneltä löytyy suoritettuna useita ylimmän johdon johtamiskursseja. Hän on ollut Sisäministeriössä eri tehtävissä vuodesta 1985 alkaen. Johti Hätäkeskuslaitoksen perustamista pilotointivaiheesta 1996 alkaen ja toimi Hätäkeskuslaitoksen ensimmäisenä johtajana marraskuuhun 2001 asti. Sisäministeriö, tietoliikennejohtaja (1996–2000), Virve-yksikön johtaja vuoden 2003 ajan, valmiusjohtaja (2001-) ja pelastusylijohtaja (3.2018-7.2018). Koivukoski on toiminut Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen hallituksessa vuodet 2012-15, Suomen matemaatikko- ja fyysikkoliiton hallituksessa 1983-90. MATINEn yhteiskunnan kriisivalmiusjaoston puheenjohtaja 2008 -18.

Pääjohtaja Antti Hartikainen, Tulli

Antti Hartikainen on Tullin pääjohtaja. Ennen siirtymistään Tulliin toukokuussa 2012 hän on työskennellyt upseerina Rajavartiolaitoksessa, jossa hän eteni everstiksi. Hartikaisella on merkittävä kokemus kansainvälisistä johtamistehtävistä, viimeisimpänä EU:n Libyan rajaturvallisuusoperaation päällikkyys (virkavapaalla Tullista 4/2013 – 4/2015), EU:n Armenian neuvonantajaryhmän päällikkyys sekä EU:n Moldovan-Ukrainan rajaturvallisuusoperaation apulaispäällikkyys.  

Juontajat:

Pääsihteeri Vesa Valtonen, Turvallisuuskomitean sihteeristö

Vesa Valtonen on Turvallisuuskomitean pääsihteeri, sotatieteiden tohtori ja yleisesikuntaupseeri. Hän on palvellut muun muassa pataljoonan komentajana Karjalan prikaatissa ja tutkijana Maanpuolustus-korkeakoulussa. Valtonen on kokonaisturvallisuuden ja turvallisuustoimijoiden yhteistyön asiantuntija.

Toimittaja Matti Virtanen, Talouselämä 

Matti Virtanen on kokenut toimittaja, joka on uransa   aikana työskennellyt sekä printtimedian että television puolella. Hän työskenteli pitkään Yleisradiossa ja juonsi muun muassa A-Studiota. Nykyään Virtanen toimii Talouselämän toimittajana.

Yleistä
Aukioloajat:
Pe 7.9.2018 klo 9-18
La 8.9.2018 klo 10-17
Tapahtumapaikka:
Sisäänpääsy:
Aikuiset 12 €
Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 10 €
Lapset (7-15v.) 5 €
Alle 7v. veloituksetta
Perhelippu (2 aikuista+2 lasta) 25 €
Ryhmälippu (minimi 10 hlöä) ennakkoon 8 euroa (kassalta 10 €)
Sotaveteraanit veloituksetta
Perjantaina 7.9. koululaisille ja varusmiehille ilmainen sisäänpääsy
Pysäköinti 8 € kassalta
Etusivu Ohjelma Näytteilleasettajat Aluekartta Hallikartta Saapuminen messuille Ilmainen messubussi Näe ja koe messuilla! Ravintolapalvelut Security Track- tietotaitokilpailu Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi Pidä huolta -konsertti Tiedotteet Näytteilleasettajille Markkinointimateriaali På svenska In english Saitko asiakaskutsun?

Yhteistyökumppanit

Saitko messukutsun?