Muovi kuuluu Lahteen

Lahden Messukeskuksessa perjantaina päättyneen MuoviPlastics 2014 –tapahtuman suosio todistaa muovialan messujen kuuluvan Lahteen. 12 000 ihmistä työllistävän teollisuudenalan suurimmassa esittäytymisessä tehtiin merkittäviä investointeja mm. konepuolella. MuoviPlastics –messuilla toteutettu Suomen Muotoilusäätiön koordinoima Teollinen 3D-työpaja sekä 3D-tulostimien ja –skannerien esittely toiminnassa herätti erityistä kiinnostusta ja keskustelua muovialan kehitysharppauksista. Kolmepäiväisessä tapahtumassa vieraili lähes 4000 kävijää.

Tuotekehitys ja 3D-tulostus pääteemoina

Teollinen 3D-tulostus toi tapahtumaan muovialan ammattilaisten lisäksi uusia kävijöitä. Suosituissa neuvontaklinikoissa käytiin läpi 44 yrityksen kanssa idea- tai hanketasolla heidän uusia palveluitaan tai tuotteitaan. Yrityksille koottiin heidän tarpeidensa mukaan asiantuntijat eri aloilta esimerkiksi muotoilun, 3D-tulostuksen, rahoituksen tai markkinoinnin ammattilaisista. Wiitta Oy:n Wille Viittanen toi opiskelijoiden 3D-työpajaan oman kehitysideansa. Opiskelijoiden tehtävänä oli ideoida vesiputkien vuodonilmaisin. ”Tulokset olivat varsin positiivisia, vaikka työskentelyaika oli vain 6 tuntia. Saimme paljon tärkeää lisätietoa ja kaksi täysin erilaista näkökulmaa, joilla asiaa voi viedä eteenpäin. Toisen ryhmän ansiokas ajattelu toi valmistusteknisesti helpon ratkaisun, toinen ryhmä taas keskittyi muovien materiaaleihin ja löysi mm. sähkönjohtokykyyn liittyvän ratkaisun”, Wille Viittanen kertoo. Opiskelijoiden ideointien tulokset ovat nähtävillä Lahden Messuilla Business Dayssa torstaina 20.11.

Investointeja ja ostopäätöksiä

Ensimmäistä kertaa messuilla mukana ollut KraussMaffei Technologiesin edustaja Holger Röttger  kertoi messujen sujuneen loistavasti. ”Vierailla on aikaa tutustua ja keskustella, toisin kuin isoilla saksalaisilla messuilla. Tavoitteemme oli tavata ihmisiä ja esitellä uutuuksia. Messut ovat olleet meille menestys”, Holger Röttger KraussMaffei Technologies GmbH:sta painottaa.

Business Day jatkaa tapahtumien sarjaa

Lahden Messujen messusyksy jatkuu 20.11. järjestettävällä Business Day –tapahtumalla. Yrityselämän erikoistapahtuman yhteydessä toteutettava seminaarikokonaisuus keskittyy myyntiin ja verkossa menestymiseen. Ohjelmafoorumilla kuullaan mm. Mato Valtosen, Taavi Heikkilän ja Sami Kuuselan ajatuksia myynnin muuttuvasta maailmasta. Teollinen 3D-työpajan ja Aalto-yliopiston sekä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttamat ideoinnit ja tulokset ovat esillä myös Business Dayssa.

 

Lahden Messut Oy
Pasi Rantanen
Asiakkuuspäällikkö
p. 0400 820 639
pasi.rantanen@lahdenmessut.fi
www.muovimessut.fi                                  

Saitko messukutsun?