Raksassa rakennetaan vastuullisuutta

Raksa-messut tuo tänä vuonna vahvasti esille ajankohtaisen ekologisuusnäkökulman, joka on rakentamisessa ja remontoinnissa yhä merkittävämmässä roolissa. Ekologisuus ja energiatehokkuus-teemat näkyvät niin Raksa 2019 -messujen ohjelmasisällössä kuin myös mukana olevien yritysten esittäytymisessä ja tuote- sekä palvelutarjonnassa. Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 15.-17. maaliskuuta.

Ekologisuusasiat huomioidaan rakentamisessa yhä vahvemmin. Rakennusprojekteissa pyritään säästämään luonnonvaroja sekä energiaa ja rakennuksista halutaan energiatehokkaita. Alaan liittyvät vaatimukset ovat tiukentuneet, mutta myös rakentajien ja remontoijien oma vastuullisuudentunto on kasvanut. Ekologisuus on keskeinen osa yhteiskunnan tulevaisuutta ja kestävä rakentaminen on merkittävä osa sitä. Ekologisesti hoidettu rakennusprojekti voi olla elämän suurimpia ympäristötekoja, mutta myös pienemmät asiat kuten remonttijätteiden lajittelu ja kierrättäminen ovat merkittäviä yksittäisiä ekologisia valintoja.

Ekologisuus ja energiatehokkuus -teemat näkyvät vahvasti Raksan ohjelmatarjonnassa. Messuilla kuullaan Apulanta-yhtyeestä tutun Sipe Santapukin omakohtaisia kokemuksia ekologisesta rakennusprojektista. Energiatehokkuuspaneelissa Lahti Energian, Lahden Ammattikorkeakoulun, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n sekä LeaseGreen Oy:n edustajat keskustelevat ajankohtaisesta teemasta tapahtuman juontajan Hanna Sumarin johdolla. Raksa-messujen tietoiskuissa käsitellään muun muassa puurakentamista, aurinkoenergian hyödyntämistä, ikkunoiden energiatehokkuutta sekä jäteveden lämmön talteenottoa.

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä teki viime syksynä mittavan tutkimuksen messutapahtumien ekologisuudesta sekä toimenpiteistä vastuullisuuden kasvattamiseksi. Tutkimustyön pohjalta Lahden Messut tapahtumajärjestäjän roolissa sekä Fazer catering-kumppanina huomioivat ekologisuuden entistä paremmin myös Raksa-messujen yleisissä toiminnoissa. Parannukset näkyvät muun muassa tapahtuman jätehuollossa sekä ravintolatoiminnoissa. ”Ekologisuus osana kilpailukykyä” -tutkimustyön tekoon osallistuneet opiskelijat esittelevät projektiaan Raksa-messujen ohjelmalavalla perjantaina 15.3.

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 15.-17. maaliskuuta 2019.

Avoinna pe ja la klo 10-17, su klo 10-16.

Lisätiedot:
www.raksamessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö
Jonna Järvelä
p. 040 824 1273
jonna.jarvela@kokolahti.fi

Saitko messukutsun?