Valkokankaan klassikoita ja vartalomaalauksia catwalkilla

Yli sata Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa on osana opintojaan yhdistänyt taitonsa viikonlopun Kätevä&Tekevä -messuille. Opiskelijat ovat toteuttaneet tapahtumaan näyttävän elokuvateemaisen opiskelijatyönäytöksen sekä koonneet Salpauksen messuosaston. Kätevä&Tekevä –kädentaito- ja harrastemessut järjestetään 31.10.–1.11. Lahden Messukeskuksessa.

Framed-nimisessä opiskelijatyönäytöksessä lavalle nousee kolmekymmentä sirkus- ja vaatetusalan opiskelijaa, jotka kantavat vaatetusalan opiskelijoiden suunnittelemia, toteuttamia ja valitsemia asuja. Lisäksi lavalla nähdään vartalomaalattuja fantasiahahmoja, joiden asut on saatu Diakonialaitoksen Theatrum Olgasta. Mallien kampauksista ja maskeerauksesta vastaavat hius- ja kauneusalan opiskelijat. ”Opiskelijoille on annettu hyvin vapaat kädet näytöksen suunnittelussa, joten kaikki visuaalisesta ilmeestä mallien kampauksiin ja lavan koristeisiin on opiskelijoidemme näköistä”, kertoo Salpauksen osallistumista koordinoinut opettaja Mila Hakalin.

Elokuvateeman ympärille rakentuva näytös tuo lavalle mm. Batman, The Great Gatsby sekä Step Up –elokuvien inspiroimia luomuksia. Tunnelmaan virittää musiikkiteknologiaopiskelijoiden näytöstä varten säveltämä musiikki. Näytöksen toteuttamiseen on osallistunut myös AV-viestinnän ja graafisen suunnittelun opiskelijoita. Opiskelijatyönäytös nähdään tapahtuman päälavalla molempina messupäivinä.

Salpaus esittäytyy myös tilasuunnitteluopiskelijoiden ideoimalla ja rakentamalla messuosastolla, jossa voi muun muassa seurata parturi-kampaaja- ja kultaseppäopiskelijoiden työskentelyä, perehtyä vaatetusartesaanien luomuksiin ja keskustella erilaisia opiskeluvaihtoehdoista Salpauksen opinto-ohjaajien kanssa. Salpauksen opiskelijat ovat lisäksi osallistuneet Messukeskuksen sisääntuloaulan somistamiseen.

”Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden vahva panostus messutapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen on hieno esimerkki messujen ja alueen oppilaitosten toimivasta yhteistyöstä. Tällaiset laajat projektit antavat nuorille erinomaista käytännön harjoittelua ja loistavan estradin oman osaamisen esille tuomiseen”, toteaa Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Tapahtuma täynnä tekemisen iloa ja taitoa

Jo 30. kertaa järjestettävillä Kätevä&Tekevä -messuilla on mukana yli kaksisataa näytteilleasettajaa,
mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kädentaitotapahtumista. Tekevä-osio kokoaa harrastukset ja innokkaat harrastajat saman katon alle. RC-autot, pienoisrautatiet ja -lennokit, pelit, nukkekodit sekä muut mielenkiintoiset harraste-esittelyt luovat puitteet monipuoliselle koko perheen tapahtumalle.

Myös Kivi- ja korumessut sekä uutuutena FlyInDoor-lennokkitapahtuma järjestetään Kätevä&Tekevä-messujen yhteydessä. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

Lisätietoja
Mila Hakalin, Koulutuskeskus Salpaus, p. 044 708 0245
Anne Koskinen, Lahden Messut Oy, p. 040 581 0722

www.katevamessut.fi

Saitko messukutsun?