Ajankohtaista

Caravan-messuja ei järjestetä Lahdessa syyskuussa – 20-vuotisjuhlat ensi vuonna

2.6.2020

Matkailuajoneuvoalan valtakunnallinen kattojärjestö Matkailuajoneuvotuojat ry on päättänyt, että Caravan-messuja ei järjestetä tänä vuonna. Yhdistyksen jäsenistön enemmistö oli päätöksen kannalla. Vuosittain toteutettava Suomen suurin matkailuajoneuvotapahtuma järjestetään Lahden Messukeskuksessa seuraavan kerran syyskuussa 2021, jolloin juhlitaan myös suositun tapahtuman 20-vuotista taivalta.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Bo Karlssonin mukaan Caravan 2020 -messujen järjestämistä harkittiin pitkään. Koronapandemian vuoksi useat matkailuajoneuvoalan toimijat ovat peruneet osallistumisensa kaikilta alan messuilta Euroopassa tänä vuonna. Yhdistys haluaa tarjota messukävijöille odotuksia vastaavan messukokemuksen, joka ei välttämättä olisi nyt toteutunut. ”Alalle tärkeiden messujen nyt jäädessä väliin jäsenliikkeemme tekevät kaikkensa asiakkaiden palvelemiseksi turvallisesti. Matkailuajoneuvoista kiinnostuneet ovat tervetulleita jäsenliikkeisiimme ja toivomme, että he seuraavat toimialamme viestintää tulevista tapahtumista. Ensi vuoden Caravan-messuilla koko ala juhlii Lahdessa”, sanoo Karlsson.

Messuala yleisesti on koronatilanteen helpottuessa valmistautumassa tapahtumien hallittuun avautumiseen. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n kongressi- ja tapahtumatoimiala on laatinut omavalvontaohjeen tapahtumatalojen turvalliseen uudelleen avaamiseen. Myös ammattimaisia messujärjestäjiä edustava Messu- ja Tapahtumajärjestäjät ry on työstämässä messualan kansainvälisen järjestön UFI:n laatimiin ohjeistuksiin perustuvaa turvallisuusohjelmaa turvallisen messuvierailun varmistamiseksi. Lahden Messujen messuohjelmassa on seuraavana keväältä syksyyn siirretyt Raksa-, Pihapiiri- ja Luontoretki-messut, jotka järjestetään suunnitellusti 25.-27. syyskuuta.

Lisätiedot:

Matkailuajoneuvotuojat ry
Toiminnanjohtaja Antti Siljamäki, p. 050 365 8352, antti.siljamaki@liikkuvakoti.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Toimitusjohtaja Emilia Mäki, p. 050 5820 953, emilia.maki@kokolahti.fi

 

Lahden Messujen yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa toteuttama Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely, jossa tehdään merkittävä osa alan vuosittaisesta kaupasta. SF-Caravan Lahden seudun järjestämä perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla keräävät messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea. Messutapahtumassa vierailee vuosittain noin 16 000 kävijää.