Ajankohtaista

Caravan-messut ja 20-vuotisjuhlat siirtyvät ensi vuoteen

23.6.2021

Matkailuajoneuvoalan valtakunnallinen kattojärjestö Matkailuajoneuvotuojat ry siirtää Caravan-messut ensi vuoteen. Päätöksen syynä ovat pitkittyneen koronaepidemian aiheuttamat tuotantovaikeudet, joiden vuoksi valtaosaa uusista matkailuajoneuvomalleista ei ehditä saada esille Lahteen syyskuussa. Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyössä toteuttama Suomen suurin matkailuajoneuvotapahtuma järjestetään Lahden Messukeskuksessa seuraavan kerran syyskuussa 2022. Tuolloin juhlitaan myös suositun tapahtuman 20-vuotista taivalta.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Tom Sågbomin mukaan ala teki kaikkensa sen eteen, että messut olisi saatu järjestettyä Lahdessa tänä vuonna. ”Meillä koko toimialalla oli yhteinen tavoite ja halu järjestää upeat messut tälle syksylle ja halusimme tarjota messuille tulijoille vain parasta. Nyt se ei olisi onnistunut monien merkkien, mallien ja uutuuksien jäädessä pois messuilta tuotantovaikeuksien vuoksi. Siksi suuntaamme katseemme jo ensi vuoteen 20-vuotisjuhlien merkeissä”, sanoo Tom Sågbom.

Messuala yleisesti on koronatilanteen nyt helpottuessa valmistautunut huolellisesti tapahtumien uudelleen avautumiseen. Ala on hionut tarkkaan mietittyjä turvallisuustoimia vielä entisestään. Myös Lahden Messujen tapahtumakausi avautuu koronatauon jälkeen syksyllä. Kauden aloittaa rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma Raksa 1.-3. lokakuuta. Messusyksy jatkuu Kätevä&Tekevä -käsityömessuilla sekä Hetki-hyvinvointitapahtumalla 6.-7. marraskuuta.

Lisätiedot:

Matkailuajoneuvotuojat ry
Toiminnanjohtaja Mika Jokinen, p. 045 189 1839, mika.jokinen@liikkuvakoti.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Myyntijohtaja Jussi Kortepuro, p. 040 167 6757, jussi.kortepuro@kokolahti.fi

Lahden Messujen yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa toteuttama Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely, jossa tehdään merkittävä osa alan vuosittaisesta kaupasta. SF-Caravan Lahden seudun järjestämä perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla keräävät messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea. Messutapahtumassa vierailee vuosittain noin 16 000 kävijää.