Ajankohtaista

Raksa käynnistää messukauden pitkän koronatauon jälkeen – Lahden Messukeskus on tapahtumaympäristönä turvallinen

15.9.2021

Suomen suurimpiin rakennusalan erikoistapahtumiin lukeutuva Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 1.-3. lokakuuta. Näin päättyy Lahden Messujen puolentoista vuoden koronatauko juuri samaan tapahtumaan, joka koronapandemian alussa maaliskuussa 2020 jouduttiin perumaan avajaispäivän aattona. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyrityksenä Lahden Messut sitoutuu tulevilla messuillaan alan yhteisiin, turvallisuutta varmistaviin toimenpiteisiin ja tekee yhteistyötä myös viranomaisten kanssa turvallisen messuvierailun varmistamiseksi.

Messuala yleisesti on panostanut voimakkaasti terveysturvallisuuteen. Alan yhteisellä ohjeistuksella pyritään minimoimaan messuvieraiden ohella myös kaikki messujärjestäjien henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit. Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFI:n suosituksiin. Tulevilla Raksa-messuilla turvallinen messukokemus varmistetaan useilla eri toimenpiteillä, kuten tehostetulla siivoamisella, tilojen kävijähallinnalla ja messuvieraiden selkeällä ohjeistamisella.

Yli 450 kaupallisen tilan COVID-19 – turvallisuusauditoinnin tehneen SAFE Asset Groupin selvityksen mukaan suomalaisilla messuilla on jopa turvallisempaa kuin kauppakeskuksessa. Lahden Messukeskus on muiden messukeskusten tapaan rakennettu varta vasten suuria yleisötilaisuuksia varten, ja siksi tilojen hygieniataso on jo valmiiksi korkea.

Syksyn Raksa-messujen ohjelmassa on perinteisesti runsaasti ajankohtaista asiaa sekä uutuuksia rakentajille ja remontoijille. Mielenkiintoista sisältöä löytyy myös asuntokaupoista kiinnostuneille sekä mökkiharrastajille. Alan ammattilaisille on tarjolla kaksi ilmaista seminaaria messujen avajaispäivänä perjantaina. Muun ohjelman lisäksi Lahden Rakentajien yhdistyksen Rakennusklinikalla tarjotaan eri alojen ammattilaisjäsenten apua rakentamiseen ja remontointiin liittyvissä kysymyksissä.

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 1.-3. lokakuuta 2021
Avoinna pe ja la klo 10-17, su klo 10-16.

Lisätiedot:
www.raksamessut.fi

Ennakkoliput: lippu.fi
Rakennusalan opiskelijaryhmät opettajineen veloituksetta messuille perjantaina 1.10.2021
Ryhmien ennakkoilmoittautuminen: leena.suvanto@kokolahti.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Anne Koskinen
p. 040 5810 722
anne.koskinen@kokolahti.fi