Ajankohtaista

Hiilijalanjäljen pienentäminen tuo säästöä itselle ja ympäristölle – Raksa-messuilla opastetaan ilmastoviisaaseen rakentamiseen

27.9.2021

Rakentamisen ja remontoinnin erikoistapahtuma Raksa tuo tulevana viikonloppuna esille ajankohtaisia teemoja. Tapahtumassa tarjotaan neuvoja muun muassa rakentamisen ympäristöä säästäviin ratkaisuihin, vanhan rakennuksen korjaamiseen, keittiöremontteihin sekä asuntokauppoihin. Luvassa on myös vinkkejä pihasuunnitteluun ja mökin kunnossapitoon. Raksan ammattilaisseminaarissa käsitellään tänä vuonna autojen latauspisteiden avustuksia ja käytännön toteutusta, uutta jätelakia sekä Airbnb-vuokraustoimintaa. Raksa 2021 -messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 1.-3. lokakuuta.

Oikeilla valinnoilla ympäristö ja lompakko kiittävät
Vähähiilisyyttä voidaan lisätä useissa kohdissa rakennus- ja remonttiprojektia. Muun muassa rakennuspaikan oikealla valinnalla, suunnittelulla, hyvillä materiaalivalinnoilla ja tilojen muunneltavuudella voidaan vaikuttaa rakennuskustannuksiin merkittävästi, samalla ympäristöä säästäen. Raksa-messuilla esitellään Lahden kaupungin toteuttama Kestävä koti – opas hiilineutraalimpaan rakentamiseen. Oppaan kohderyhmänä ovat uuden kodin rakentajat ja rakennuttajat, energiaremonttia suunnittelevat sekä yleisesti rakentamisen ja asumisen hiilijalanjäljestä kiinnostuneet.

Myös vanhan rakennuksen korjaaminen ja pelastaminen on ympäristöteko. Korjaaminen edellyttää niin omistajilta, viranomaisilta, suunnittelijoilta kuin työn suorittajiltakin ymmärrystä vanhan rakennuksen rakennustavasta. LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton Korjausklinikka-hanke haluaa omalla panoksellaan luoda sosiaalista, kulttuurihistoriallista ja taloudellista lisäarvoa säilyttävälle korjaamiselle. Korjausklinikka-projektin asiantuntija Eeva Aarrevaara saapuu Raksa-messuille kertomaan tästä yhä laajempaa kohderyhmää kiinnostavasta aiheesta.

Missä mennään asuntokaupassa?
Asuntokaupan haastava nykytilanne pohdituttaa niin asuntojen myyntiä kuin ostamistakin suunnittelevia. Tämän hetken menestyneimpiin kiinteistöalan ammattilaisiin lukeutuva Andrei Koivumäki saapuu Raksa-messuille lauantaina puhumaan alan tilanteesta. Asuntokaupan Cheekiksikin tituleerattu Koivumäki kertoo puheenvuorossaan millaiset asunnot liikkuvat tällä hetkellä ja millä toimenpiteillä koti menee parhaiten kaupaksi.

Ilmaisia neuvoja
Lahden Rakentajien yhdistyksen Rakennusklinikalla yhdistyksen ammattilaisjäsenet auttavat messuyleisöä rakentamiseen ja remontointiin liittyvissä pulmissa. Myös Lahden LVI-yhdistys tarjoaa omalla osastollaan neuvontaa talotekniikan ongelmissa.

Messuille kätevästi bussilla
Raksa-messuille järjestetään ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta torin (Marolankadun turistipysäkki) kautta Lahden Messukeskukseen. Lähdöt päivittäin tasalta ja puolelta, ensimmäinen bussi klo 10.

 

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 1.-3.10.2021
Avoinna pe ja la klo 10-17, su klo 10-16.
Messuilla valvottu lastenhoito lauantaina sekä sunnuntaina.

Liput:
Aikuiset ennakkolippu 12 € (30.9.2021 saakka: lippu.fi), normaalihinta 15 €
Raksa-etu: Kaksi lippua yhden hinnalla, yhteensä 15 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 12 €
Alle 16-vuotiaat veloituksetta
Rakennusalan opiskelijaryhmät opettajineen veloituksetta messuille perjantaina 1.10.2021
Ryhmien ennakkoilmoittautuminen: leena.suvanto@kokolahti.fi

 

Lisätiedot:
www.raksamessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö
Anne Koskinen
p. 040 5810 722
anne.koskinen@kokolahti.fi