Ajankohtaista

Väylävirasto palkittiin Raksa-messuilla Vuoden Rakentajana

1.10.2021

Rakentamisen ja remontoinnin erikoistapahtuma Raksa avasi ovensa tänään perjantaina Lahden Messukeskuksessa. Avajaispäivänä messuilla julkistettiin perinteisesti Lahden Rakentajien Yhdistyksen valitsema Vuoden Rakentaja. Tällä kertaa palkinnon sai Väylävirasto. Perusteena valinnalle oli Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie -hanke.

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuus koostui kahdesta eri hankeosasta, jotka toteutettiin kolmena urakkana. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 275 miljoonaa euroa. Kehätien rakentaminen alkoi vuonna 2017 ja se avautui käyttöön 8.12.2020. Kehätiellä on pituutta 13 kilometriä. Tiehankkeen työllistävä vaikutus oli parhaimmillaan 520 rakentajaa ja hankkeessa kertyi noin 2 miljoonaa työtuntia.

Väyläviraston suuri moottoritiehanke toteutettiin haastavissa olosuhteissa ja välillä hyvin lähellä olemassa olevaa infraa ja asutusta. Hyvä naapuri oli yhtenä hankkeen kantavana teemana toteutuksen alusta lähtien. Rakennushankkeena pyrittiin olemaan hyvänä naapurina niin alueen asukkaille kuin elinkeinoelämällekin. Myös hankkeen työturvallisuuteen panostaminen toi hyviä tuloksia.

Rakentajan nyt 17. kertaa valinnut Lahden Rakentajien Yhdistys ry edustaa Lahdessa rakentamisen eri tahoja. Yhdistys on perustettu vuonna 1953 ja sillä on jäseninään noin 300 rakennusalan ammattilaista.

Raksa 2021 -messujen avajaispäivänä valittiin myös tapahtuman paras osasto. Voiton vei pintaturvetta raaka-aineenaan käyttävän akustointituotteiden valmistajan Konto Acousticsin messuosasto. Yksinkertaisuudessaan laadukkaasti toteutettu osasto erottuu erilaisuudellaan sekä värimaailmallaan, joka tuo myytävän tuotteen sekä sen ominaisuudet selkeästi esille. Power Finlandin osasto palkittiin kunniamaininnalla. Raksa-messutoimikunnan jäsenistä koostuvan raadin mukaan suuren kodinkoneosaston tyylikäs toteutus oli selkeästi kaupan imagoa esille tuova ja kaupankäyntiin painottuva.

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 1.-3.10.2021.
Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Ilmaiset bussikuljetukset
Raksa-messuille järjestetään ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta keskustan (Marolankadun turistipysäkki torin varrella) kautta Lahden Messukeskukseen.

Lisätiedot ja messuohjelma: www.raksamessut.fi

Raksa-messut:
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Anne Koskinen, p. 040 5810 722, anne.koskinen@kokolahti.fi

Vuoden Rakentaja -palkinto:
Lahden Rakentajien Yhdistys ry.
Puheenjohtaja Harry Koskela, p. 03 851 5760, harry.koskela@lahdentalot.fi