Ajankohtaista

Muodin inspiraationa paikalliset luontokohteet – ympäristöpääkaupunkivuosi näkyy Kätevä&Tekevä -messuilla

20.10.2021

Pyhäinpäiväviikonloppuna 6.-7. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa järjestettävillä Kätevä&Tekevä -käsityömessuilla nähdään tänä vuonna erityisen paljon kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvää sisältöä, Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden hengessä. Teema näkyy muun muassa Koulutuskeskus Salpauksen perinteisessä monialaisessa näytöksessä, johon on haettu inspiraatio lähiluonnosta ja näytösasuissa hyödynnetty kierrätysmateriaaleja karkkipapereista sanomalehtiin. Kätevä&Tekevä -messujen kanssa samanaikaisesti järjestetään hyvinvointi- ja kauneustapahtuma Hetki, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.

Koulutuskeskus Salpauksen MUUTOS-näytöksen osiot muodostuvat kolmen paikallisen luontokohteen mukaan nimetyn tiimin töistä – Vesijärvi, Pesäkallio ja Kiikunlähde. Asukokonaisuuksiin hyödynnetyt uusiomateriaalit on hankittu Lahden SPR Kontista sekä Pelastusarmeijalta. Yhteistyökumppanina asuissa on myös Varusteleka. MUUTOS-näytöksen töiden kautta pohditaan ympäristön nykytilaa, vesistöjen rehevöitymistä ja luonnon roskaantumista. Catwalkilla nähdään muun muassa hämmentävä maskiasu, karkkipaperi-roskien peittämä fantasia-asu sekä vesistöjen kaloja suojaava sateenvarjoasu. Koulutuskeskuksen jokavuotisen näytöksen suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana suuri määrä oppilaitoksen eri alojen opiskelijoita.

Kestävä kehitys ja uusiomateriaalien hyödyntäminen ovat vahvasti esillä myös Kätevä&Tekevä -messujen työpaja-alueella, jossa messuvieraat pääsevät muun muassa antamaan messumatolle uuden elämän Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpisen opastuksella. Kierrätysblogistaan tuttu Tuunaajamutsi jakaa messuilla myös vinkkejään kodin poistomateriaalien uusiokäyttöön. Ohjelmalavalla kuullaan myös vaatteiden ja ompelun parissa koko elämänsä toiminutta ompelija-mallimestari Paula Malleusta, joka saapuu messuille kertomaan upcyclingista, tuotannon ylijäämän ja sivutuotteiden hyödyntämisestä, sekä omasta urastaan upcyclingin parissa.

Kätevä & Tekevä, Hetki, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut
Lahden Messukeskuksessa 6.-7. marraskuuta 2021.

Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Tapahtumaan on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskukselta ja torilta (Marolankadun turistipysäkki).

Lisätiedot:

www.katevamessut.fi
www.hetkimessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Niina Vesalainen
p. 040 654 1284
niina.vesalainen@kokolahti.fi

Ennakkolipunmyynti:
www.lippu.fi/katevajahetki