Ajankohtaista

Viikonloppuna neulotaan, nyplätään ja rentoudutaan – tapahtumakaksikko Kätevä&Tekevä ja Hetki täyttää Lahden Messukeskuksen tämän hetken suosikkiharrasteilla

1.11.2021

Viime aikojen trendiharrastukseksi noussut neulonta on vahvasti esillä tulevana viikonloppuna järjestettävillä Kätevä&Tekevä -messuilla. Käsityömessujen yhteydessä toteutettava Hetki-tapahtuma keskittyy hyvinvoinnin, kauneuden ja muodin ajankohtaisiin teemoihin. Tapahtumakaksikon kanssa samanaikaisesti järjestetään Lahden Messukeskuksessa myös Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.

Neulontaharrastus on ollut Suomessa kasvussa jo useamman vuoden ajan, mutta korona-aika sai sen nousemaan todelliseksi suosikkiajanvietteeksi. Yhä useamman käsissä valmistuu villasukkia ja -paitoja, kokeneemmat neulojat haastavat taitojaan uusilla ohjeilla ja työtavoilla. Yksityiskohtia korostavista neulemalleistaan tunnettu kansainvälinen neulesuunnittelija Anna Johanna nähdään Kätevä&Tekevä -messuilla kertomassa kirjoneuleisiin liittyvistä tekniikoista ja värivalinnoista. Neuleyhteisöstään sekä YouTube-kanavastaan tutuksi tulleet Villapesusiskot Pirjo ja Katri saapuvat jakamaan messuille neulonnan ilosanomaa omassa puheenvuorossaan.

Taitoliiton kulttuuriperinnön uusi koordinaattori Tarmo Thorström kertoo Kätevä&Tekevä -messuilla elävästä käsityöperinnöstä. Esimerkkinä tästä on muun muassa raumalaisen pitsiperinteen ajassa eläminen suosittuna Rauma-villapaitana. Thorströmin nypläystaitoja saadaan ihailla messujen työnäytösalueella, kun käsityömestari esittelee ajassa elävää käsityöperintöä. Näytöksessä nähdään mitä syntyy, kun lanka vaihdetaan naruun, neulat nauloihin ja nypläystyyny eristelevyihin.

Kätevä&Tekevä -messujen rinnalla järjestettävä Hetki-tapahtuma tarjoaa messuvieraille ajankohtaista sisältöä arkeen ja juhlaan. Luvassa on muun muassa opastusta rentoutukseen ja läsnäolon hetkiin, ohjeita hyvään ruokavalioon ja kauneudenhoitoon, asiaa sijoittamisharrastuksesta sekä stylistin asustevinkkejä. Talven trendit ja suomalainen design esittäytyvät Fashion Unitin muotinäytöksissä.

  • Kätevä & Tekevä ja Hetki Lahden Messukeskuksessa 6.-7. marraskuuta 2021.
  • Samanaikaisesti järjestetään Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut.
  • Tapahtumat avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.
  • Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.
  • Ilmainen bussikuljetus Lahden Messukeskukseen Lahden Matkakeskukselta ja torilta
    (Marolankadun turistipysäkki).

Lisätiedot:

www.katevamessut.fi
www.hetkimessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Niina Vesalainen
p. 040 654 1284, niina.vesalainen@kokolahti.fi

Ennakkolipunmyynti: www.lippu.fi/katevajahetki