Ajankohtaista

Fazer-konserni palkittiin Raksa-messuilla Vuoden Rakentajana

11.3.2022

Rakentamisen ja remontoinnin erikoistapahtuma Raksa avasi ovensa tänään perjantaina Lahden Messukeskuksessa. Avajaispäivänä messuilla julkistettiin perinteisesti Lahden Rakentajien Yhdistyksen valitsema Vuoden Rakentaja. Tällä kertaa palkinnon sai Fazer-konserni. Perusteena valinnalle oli merkittävien investointien toteuttaminen Lahteen.

Fazerin merkittävimpiä viimeaikaisia alueellisia rakennushankkeita ovat huippumodernin kauramyllyn laajennusinvestointi sekä ksylitolitehdas, joka valmistaa kauramyllyn sivutuotteesta, kauran kuorista, uusimmalla teknologialla ksylitolia. Vuonna 2013 rakennettua kauramyllyä laajennettiin kertaalleen jo vuosina 2016-2017. Syksyllä 2021 valmistunut kauramyllyn laajennus nelinkertaisti alkuperäisen kauramyllykapasiteetin. Kauramyllyn viereen noussut ksylitolitehdas on maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta.

Fazerin Mylly Lahdessa on 50 vuodessa kasvanut rohkeiden investointien ja innovaatioiden myötä Suomen monipuolisimmaksi myllyksi ja edelläkävijäksi kasvipohjaisten ratkaisujen kehittämisessä. Kauramylly on yksi Suomen monipuolisimpia myllyjä ja alan edelläkävijä. Lahti ja Päijät-Häme ovat Fazerille tärkeää aluetta, ja yritys on Lahdessa merkittävä työllistäjä. Kärpäsenmäen viljasiilot ovat lahtelainen maamerkki, jonka silhuetti näkyy pitkälle.

Vuoden Rakentajan nyt 18. kertaa valinnut Lahden Rakentajien Yhdistys ry edustaa Lahdessa rakentamisen eri tahoja. Yhdistys on perustettu vuonna 1953 ja sillä on jäseninään noin 300 rakennusalan ammattilaista.

Raksa 2022 -messujen avajaispäivänä valittiin myös tapahtuman paras osasto. Voiton vei Lammi-kivitalot/ Lammin Betoni Oy laadukkaalla ja tyylikkäästi toteutetulla osastollaan. Raadin mukaan osasto tuo myytävän tuotteen ominaisuudet ja yrityksen palvelun selkeästi esille. Vierailija saa osastolla selkeän kuvan tuotteen ominaisuuksista ja rakennushankkeen vaiheista.

Lahden seudun kuntien yhteisosasto palkittiin kunniamaininnalla. Osastolla eri kuntien ja kaupunkien esilläolo on rakennettu yhtenäisen ilmeen muodostamaan kokonaisuuteen, unohtamatta kuntien erityisominaisuuksia. Osasto tarjoaa runsaasti informaatiota asukkaille ja alueesta kiinnostuneille. Valinnallaan raati haluaa erityisesti painottaa kuntien välisen yhteistyön merkitystä.

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 11.-13.3.2022.
Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Ilmaiset bussikuljetukset
Raksa-messuille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta keskustan (Marolankadun turistipysäkki torin varrella) kautta Lahden Messukeskukseen.

Lisätiedot ja messuohjelma: www.raksamessut.fi

Raksa-messut:
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Anne Koskinen, p. 040 5810 722, anne.koskinen@kokolahti.fi

Vuoden Rakentaja -palkinto:
Lahden Rakentajien Yhdistys ry.
Puheenjohtaja Juha Heijala, p. 050 3575 096, juha.heijala@kuusikkoaho.fi