Ajankohtaista

Toinen peräkkäinen pandemiavuosi haastoi KOKO Lahti Oy:n toimintaa vuonna 2021

29.4.2022

Kokoontumis- ja tapahtumarajoitukset estivät normaalien toimintakuukausien toteuttamisen täysin, tekemisen painopisteeksi muotoutui tulevaisuuden toimintaedellytysten turvaaminen ja varmentaminen.

Järjestyksessään viides KOKO Lahti Oy:n toimintavuosi oli vaikea eikä täysin normaalia tapahtumakuukautta voitu rajoitusten takia toteuttaa. Koronapandemian kuritettua tapahtumaliiketoimintaa, yhtiön tilikauden liikevaihtoon ja tulokseen vaikuttivat oleellisesti yhtiön saamat avustukset ja tuet sekä vuokrahuojennukset. Lisäksi yhtiö toteutti vuoden aikana sopeuttamistoimina kahdet yhteistoimintaneuvottelut, joiden tuloksena lomautettiin ja vähennettiin henkilöstöä yhteensä 22,3% kokonaistyöajasta. Liiketoimintavuosi 2021 oli taloudellisesti vuotta 2020 parempi, tilikauden liikevaihto oli 2,91 milj. € ja tulos jäi positiiviseksi 502 363 €. Toimintavuoden 2021 lopussa yhtiön palkkalistoilla oli 29 vakituista työntekijää.

Kaikki tapahtumat toteutettiin, jotka rajoitusten puitteissa voitiin

Vuoden aikana toteutettiin kaikki ne tapahtumat, jotka rajoitusten puitteissa oli mahdollista. Tapahtumia järjestettiin yhteensä 335 (normaalina toimintavuotena 2019: 715) ja niissä kävi yhteensä 53 365 kävijää (2019: 400 000).

Messuista päästiin vuoden tauon jälkeen toteuttamaan lopulta kaksi, Raksa sekä Kätevä&Tekevä ja Hetki. Kokousten ja konserttien vilkkain jakso osui loppuvuoteen ennen kuin tiukennetut rajoitukset iskivät jälleen.

Vuoden aikana panostettiin kunnossapitoon ja tulevaisuuden turvaamiseen

Koronarajoitusten aikana, yhtiö toteutti kaikki mahdolliset huoltotoimenpiteet sekä sovelsi Lahden Tilakeskuksen kanssa Sibeliustalon kunnostamis- ja remonttiaikatauluja. Sibeliustalossa kongressisiiven uusi sisäänkäynti valmistui tammikuussa 2021, ilmastoinnin automaatioremontti valmistui toukokuussa 2021 sekä putkiremontti ja pääsalin lavanostimet kesällä 2021.

Vuosi 2022 käynnistyi vahvojen rajoitusten ja epävarmuuksien haastamana

Kuluva toimintavuosi 2022 käynnistyi vaikeassa tilanteessa. Kaikki tammi-helmikuun tapahtumat siirrettiin tai peruttiin koronarajoitusten vuoksi ja epävarmuus tulevasta tapahtumatoiminnasta oli voimakkaasti läsnä. Vuoden alussa yhtiössä käytiin yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat koko vakituista henkilökuntaa ja kustannussäästöjä aiheuttavia lomauttamisia. Lisäksi Venäjän järkyttävien sotatoimien vaikutus näkyy myös KOKO Lahden toiminnassa kansainvälisten tapahtumien peruutuksina ja siirtoina.

KOKO Lahti Oy:n omistaa Lahden kaupunki. Hallituksen puheenjohtajana toimii Jari Oivo sekä varapuheenjohtajana Mira Nieminen. Toimitusjohtajana jatkaa Emilia Mäki.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Emilia Mäki, KOKO Lahti Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.maki@kokolahti.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jari Oivo, KOKO Lahti Oy
Puh. 0500 495 314, jari.oivo@saastopankki.fi