Ajankohtaista

Kahdeskymmenes Caravan houkuttelee uusia harrastajia Lahden Messukeskukseen

22.9.2022

Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyönä tuottama Caravan juhlii tänä syksynä 20-vuotista taivaltaan. Suomen suurinta matkailuajoneuvoalan erikoistapahtumaa on järjestetty Lahdessa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2001 lähtien. Caravan-messuilla on jälleen kattavasti esillä niin tulevan kauden ajoneuvomallit kuin myös automatkailun tarvikkeet, palvelut ja kohteet. Caravan 2022 järjestetään Lahden Messukeskuksessa nelipäiväisenä 22.-25. syyskuuta.

Matkailuajoneuvoharrastus on viime vuosien aikana kasvattanut vahvasti suosiotaan. Harrastuksen piiriin on tullut runsaasti uudenlaista käyttäjäkuntaa, joka hyödyntää matkailuajoneuvoa erilaisiin aktiviteetteihin. Pyöräily-, kalastus- ja luontomatkoille lähdetään entistä useammin matkailuajoneuvoilla. Laajentunut harrastajakunta on saanut myös ajoneuvovalmistajat kehittämään uudenlaisia ratkaisuja mallistoihin. Etenkin retkeilyautosegmenttiin on panostettu. Tarjolla on monipuolisesti vaihtoehtoja näppärän kokoisista kahden hengen malleista täyssähköisiin tilaretkeilyautoihin.

Caravan-messuille toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa omatoimimatkailijan teema-alue Matkailija 2022. Alue palvelee niin uusia harrastajia kuin myös vakiintunutta harrastajakuntaa ja tarjoaa monipuolista sisältöä automatkailusta kiinnostuneille. Luvassa on muun muassa harrastajien matkatarinoita, kohde-esittelyjä sekä opastusta helppoon reissukokkaukseen. Lasten Caravan tarjoaa ajanvietettä perheen pienimmille messuvieraille.

Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely, jossa tehdään merkittävä osa alan vuosittaisesta kaupasta. SF-Caravan Lahden seudun järjestämä perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla keräävät messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea.

Caravan 2022 Lahden Messukeskuksessa 22.-25.9.2022.
Avoinna torstaina klo 12-18, perjantaina klo 10 -18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.

Ennakkokierros lehdistölle torstaina 22.9. klo 10.
Caravan-messujen lehdistötila Lahti Hallin (E-halli) alakerrassa palvelee lehdistön edustajia messujen aukioloaikoina. Lehdistötiedotteet löytyvät tapahtuman nettisivuilta.

Lisätiedot:

www.lahdenmessut.fi
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Anne Koskinen, p. 040 5810 722, anne.koskinen@kokolahti.fi

Matkailuajoneuvotuojat ry.
Toiminnanjohtaja Mika Jokinen, p. 045 189 1839, mika.jokinen@liikkuvakoti.fi