Ajankohtaista

TOIVO pukee tämän hetken unelmat ja huolenaiheet vaatteiksi – Kestävän kehityksen monet muodot näyttäytyvät Kätevä&Tekevän catwalkilla

31.10.2022

Kätevä&Tekevä-messujen teemoissa perinteisesti vahvasti mukana oleva kestävä kehitys laajenee entisestään tulevan tapahtuman ohjelmasisällössä. Koulutuskeskus Salpauksen ja Suomen Diakoniaopiston Opiskelijateatteri Theatrum Olgan yhteistyönä messuille toteuttamaa tarinallista näytöstä kannattelee vahva ajatus kestävästä kehityksestä kaikissa muodoissaan. TOIVOksi nimetyn monialaisen näytöksen teemat ja sisääntulot ovat syntyneet työstämällä opiskelijoiden ajatuksia siitä, millaista on olla ihminen vuonna 2022. TOIVO esitetään Kätevä&Tekevä ja Hetki -messuilla Lahden Messukeskuksessa 5.-6. marraskuuta.

TOIVO-näytöksessä kiteytyvät vahvasti alueen oppilaitosten yhteistyö ja monialaisuus sekä eri alan opiskelijoiden kohtaaminen ja dialogin taito. Näytöksen suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana lähes 200 eri koulutusalojen opiskelijaa opettajineen. Yhteiseen päämäärään tähtäävä suuri produktio koetaan oppilaitoksissa merkittävänä ja ainutlaatuisena oppimismuotona.

Näytöksen materiaalit on hankittu pääosin kirpputoreilta, roskiksista, jätelavoilta sekä varastojen kätköistä, ja osa on saatu lahjoituksena. Ekologista kestävää kehitystä edustavan kierrätysteeman ohella esityksessä tuodaan monipuolisesti esille myös sosiaalisen, kulttuurisen, taloudellisen ja ekoloisen kestävän kehityksen muotoja.

TOIVO-näytökset messuilla lauantaina 5.11. klo 12.30 ja 15.30, sunnuntaina 6.11. klo 12.30 ja 14.30.

Kätevä&Tekevä –käsityömessujen rinnalla toteutetaan tulevana viikonloppuna hyvinvoinnin ajankohtaisiin teemoihin keskittyvä Hetki-tapahtuma. Samanaikaisesti Lahden Messukeskuksessa järjestetään myös hyväntekeväisyys- ja kierrätystapahtuma Ilmaisen Kirjan päivä, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.

  • Kätevä & Tekevä ja Hetki Lahden Messukeskuksessa 5.-6. marraskuuta 2022.
  • Samanaikaisesti Ilmaisen Kirjan Päivä, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä Kivi- ja korumessut.
  • Tapahtumat avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.
  • Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsymaksulla.
  • Ilmainen bussikuljetus Lahden Messukeskukseen Lahden Matkakeskukselta ja torilta (Marolankadun turistipysäkki).
  • Ennakkolipunmyynti: www.lippu.fi/katevajahetki

Lisätiedot:

www.katevamessut.fi
www.hetkimessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Niina Vesalainen
p. 040 654 1284
niina.vesalainen@kokolahti.fi