Ajankohtaista

Kaupungingeodeetti Juha Helminen palkittiin Raksa-messuilla Vuoden Rakentajana

10.3.2023

Rakentamisen ja remontoinnin erikoistapahtuma Raksa avasi ovensa tänään perjantaina Lahden Messukeskuksessa. Avajaispäivänä messuilla julkistettiin perinteisesti Lahden Rakentajien Yhdistyksen valitsema Vuoden Rakentaja. Tällä kertaa palkinnon sai Lahden kaupungingeodeetti Juha Helminen. Perusteena valinnalle oli Helmisen merkittävä pitkäaikainen rakennushankkeiden mahdollistaminen sekä arvostettu yhteistyö rakentamisen eri osa-alueiden välillä.

Kaupungingeodeettina Juha Helminen on ollut kahdenkymmenen virkavuotensa aikana monessa hankkeessa mukana ja merkittävästi vaikuttamassa taustalla hankkeiden eteenpäin saattamiseksi. Yleensä rakennusprojekti alkaa elää kaupungingeodeetin pöydällä jo paljon ennen kuin se muuttuu näkyväksi. Moni projekti myös päättyy tähän vaiheeseen ilman mitään julkisuudessa näkyvää. Moni rakentaja arvostaa Helmisen suoraa tapaa kommunikoida hankkeiden vaikeistakin asioista ja halusta saada asioita eteenpäin. Sanavalmis kaupungingeodeetti on usein se henkilö, joka saa vastata kaupungin puolesta mediassa niin tonttien vuokrista kuin myös alueiden käytöstä.

Työssään kaupungingeodeetti kohtaa tilanteita, joissa intressiristiriidat voivat olla hyvinkin suuria, jopa mahdottomia yhteensovittaa. Helminen pyrkii haastavissakin maankäyttöön liittyvissä asioissa aina ensisijaisesti löytämään kompromissiratkaisun, joka on kaikkien hyväksyttävissä.

Vuoden Rakentajan nyt 18. kertaa valinnut Lahden Rakentajien Yhdistys ry viettää tänä vuonna
70-vuotisjuhlavuottaan. Vuonna 1953 perustettu yhdistys edustaa Lahdessa monipuolisesti rakentamisen eri tahoja ja sillä on jäseninään noin 260 rakennusalan ammattilaista.

Raksa 2023 -messujen avajaispäivänä valittiin myös tapahtuman paras osasto. Voiton vei Top Dex tiloiltaan nerokkaasti hyödynnetyllä messuosastollaan. Palkittu osasto esittelee tuotteen sen konkreettisena rakennusosana ja tuo värivaihtoehdot tyylikkäästi esille. Sisustuksellinen osasto ruususeinineen muodostaa miellyttävän, tyylikkään ja kiinnostusta herättävän kokonaisuuden. Vierailija saa osastolla selkeän kuvan tuotteen ominaisuuksista.

Pro Puun moderni messuosasto palkittiin kunniamaininnalla. Puun ominaisuudet rakentamisessa, CLT-rakenteet ja sen luomat ekologiset ja plastiset rakenneratkaisut tuodaan osaston arkkitehtuurissa hyvin ja tyylikkäästi esille.

Raksa-messut Lahden Messukeskuksessa 10.-12.3.2023.
Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Ilmaiset bussikuljetukset
Raksa-messuille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta keskustan (Marolankadun turistipysäkki torin varrella) kautta Lahden Messukeskukseen.

 

Lisätiedot ja messuohjelma: www.raksamessut.fi

Raksa-messut:
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Anne Koskinen, p. 040 5810 722, anne.koskinen@kokolahti.fi

Vuoden Rakentaja -palkinto:

Lahden Rakentajien Yhdistys ry.
Puheenjohtaja Juha Heijala, p. 050 3575 096, juha.heijala@ncc.fi