Ajankohtaista

Kasvimaa, kukkapenkki tai parvekepuutarha – puutarhaharrastuksen monet muodot näyttäytyvät Pihapiiri-messuilla Lahdessa

22.4.2024

Tulevana viikonloppuna järjestettävä Pihapiiri-messutapahtuma vastaa alati monipuolistuvan puutarhaharrastajajoukon toiveisiin. Tapahtuman kattava ohjelmasisältö tarjoaa tietoa ja ideoita niin kokeneille kuin aloittelevillekin viherpeukaloille. Tänä vuonna Pihapiirin teemoja ovat monimuotoinen piha, luonto, ekologisuus ja juhlat. Messuille rakentuu elämyksellinen Ideapiha-kokonaisuus, joka heijastaa tapahtuman teemoja. Puutarha-alan perinteinen kevätkauden avaus järjestetään Lahden Messukeskuksessa 26.-28. huhtikuuta.

Puutarhaharrastus on viime vuosina nostanut suosiotaan ja kiinnostuksen odotetaan kasvavan edelleen. Uutena harrastajajoukkona on nuorempi kaupunkilaisväestö, joka arvostaa etenkin omavaraisuutta ja luonnonmukaisuutta. Syötävät kasvit halutaan viljellä itse – vaikkapa kodin ikkunalaudalla tai parvekkeella. Pihapiiri-messujen ohjelmasisältö vastaa tiedonnälkään tarjoamalla kattavasti tietoa muun muassa ruukkuviljelystä, kesäkukkien ja puutarhakasvien valinnasta sekä luomukasvimaan ja unelmien kukkapenkin perustamisesta. Luvassa on vinkkejä leikkokukkien kasvattamiseen, onnistuneeseen kompostointiin sekä opastusta pihan lupa-asioihin.

Pihapiirissä pääsee kuulemaan myös hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan ajatuksia marjojen, sienten ja villivihannesten terveysvaikutuksista ja niiden hyödyntämisestä ruokapöydässä. Pähkinämies Joel Rosenberg saapuu messuille kertomaan pähkinöiden kasvattamisesta sekä syötävästä metsäpuutarhasta.

Pihapiirin Ideapiha tarjoaa ideoita ja inspiraatiota kesäpihaan. Elämyksellisellä Ideapihalla nähdään viikonlopun aikana muun muassa Peltodressesin uniikki juhlapukunäytös sekä rentouttava joogahetki. Mukavaa sisältöä on luvassa myös perheen pienimmille muun muassa opettavaisen Bongaa pönttö -suunnistuksen ja nukketeatteriesityksen muodossa.

Pihapiiri Lahden Messukeskuksessa 26.-28.4.2024
Tapahtuma esittelee puutarha-alan tuotteita ja palveluita sekä ideoita koti- ja mökkipihoille, terasseille sekä parvekkeille.

Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Ilmaiset messubussit
Pihapiiri-messuille järjestetään ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskuksesta torin (Marolankadun turistipysäkki) kautta Lahden Messukeskukseen. Lähdöt päivittäin tasalta ja puolelta, ensimmäinen bussi klo 10.

Lisätiedot ja ohjelma: www.pihapiirimessut.fi

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö Heidi Virtanen, p. 044 428 0512
heidi.virtanen@kokolahti.fi